Xiaomi і IKEA домовилися про стратегічне партнерство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi і IKEA домовилися про стратегічне партнерство

Фондовий ринок
1434
Китайський виробник смартфонів і іншої електроніки Xiaomi оголосив про стратегічне партнерство з IKEA, в рамках якого “розумні” освітлювальні прилади шведської торгової мережі товарів для дому стануть сумісні з IoT-екосистемою Xiaomi.
“Штучний інтелект (ШІ) і Інтернет речей (IoT) – ось основа стратегії Xiaomi. Щоб підключити до інтернету все навколо, потрібно співпрацювати з іншими”, – заявив засновник і генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь (Lei Jun) на конференції Xiaomi AIOT Developers Conference, що проходить в Пекіні і на якій було оголошено про партнерство.
Інтелектуальні освітлювальні пристрої IKEA почнуть підтримувати додаток Mi Home для контролю за “розумною” технікою і зможуть управлятися голосовим асистентом Xiao AI, який використовується в однойменних смарт-колонках Xiaomi, розрахованих поки тільки на китайськомовних користувачів.
“У нас є досвід в сфері обстановки для дому, і ми сподіваємося освоїти технології Xiaomi”, – заявила з приводу партнерства виконавчий директор Ikea China Анна Павляк Кулига (Anna Pawlak Kuliga). Вона також підкреслила, що китайський ринок має дуже важливе значення для Ikea, передає The South China Morning Post.
У свою чергу, Фен Діан (Fan Dian), який курирує в Xiaomi напрямок IoT-платформ, повідомив, що на початковому етапі спільні продукти будуть орієнтовані на ринок материкового Китаю, але в подальшому компанії вивчать можливості на зарубіжних ринках.
Крім того, на конференції глава Xiaomi розповів про результати зусиль, які китайська компанія робить для розвитку своєї екосистеми ШІ і IoT. Станом на 25 листопада 2018 року голосовий ШІ-асистент Xiao AI працював приблизно на 100 млн пристроїв, а щомісячна активна аудиторія цієї платформи склала близько 34 млн користувачів.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас