Власники маршруток просять КМДА ввести повноцінний єдиний квиток з безготівковою оплатою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники маршруток просять КМДА ввести повноцінний єдиний квиток з безготівковою оплатою

Фондовий ринок
651
10 із 12 приватних перевізників Києва звернулися до першого заступника КМДА Миколи Поворозника з офіційним листом, в якому відмовляються інтегруватися до автоматизованої системи оплати проїзду в нинішньому вигляді й вимагають натомість запровадити повноцінну систему єдиного квитка.
Маршрутники критикують електронний квиток у тому вигляді, який зараз запроваджує КМДА. Зокрема, нарікають, що функціонал пропонованої системи не передбачає можливості одноразової сплати за проїзд при поїздці з кількома пересадками. Через це, на думку підписантів, пасажири й надалі розраховуватимуться готівкою.
Також відсутній механізм обліку пільгових пасажирів, проїзд яких має компенсувати місто.
За таких умов вартість проїзду в маршрутках суттєво подорожчає, адже підключення до автоматизованої системи вимагатиме значних витрат, попереджають перевізники.
Власники маршрутів стверджують, що вивчили досвід європейських країн у запровадженні єдиного електронного квитка. Вони вимагають моделі, за якою збір коштів за проїзд у міському транспорті незалежно від його виду і форми власності здійснюватиме саме міська влада. Муніципалітет має сплачувати перевізникам винагороду за фактично виконану транспортну роботу: кількість виконаних за день рейсів, перевезених пасажирів на кілометр тощо.
За наявної моделі маршрутники вимагають обмежити її запровадження лише комунальним транспортом. Інтегруватися вони хочуть лише у таку транспортну систему, за якої вони не будуть перейматися заповнюваністю маршруток, кількістю пільговиків, збором грошей за проїзд, а сфокусуються на виконанні перевезень, які оплачуватиме місто.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас