Укрзалізниця планує підвищити вантажні тарифи в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця планує підвищити вантажні тарифи в 2019 році

Фондовий ринок
196
Компанія Укрзалізниця планує підвищити вантажні тарифи. Перший етап індексації планується з 1 лютого 2019 року на 16,6%, далі крок індексації складе по 2,5% з 1 травня, з 1 серпня і з 1 листопада 2019 року.
Про це повідомив в.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов.
“Тариф буде індексуватися автоматично і, більше того, не раз на рік, а щокварталу на невеликі показники зміни. З одного боку, це дає прогнозованість для Укрзалізниці щодо того, які кошти ми будемо отримувати в довгостроковій перспективі. З іншого боку це дозволяє приватним операторам, приватним клієнтам розуміти, якою буде тарифна політика Укрзалізниці не в наступні три місяці чи півроку, а на багато років вперед відповідно до макроекономічних показників”, – сказав він.
Водночас він зазначив, що питання можливості підвищення тарифу на пасажирські перевезення ще перебувають на стадії обговорення, при цьому, при роботі з пасажирським тарифом буде враховуватися економічна ситуація в державі і можливості громадян з оплати змінених тарифів.
“Ми хочемо відійти від ситуації, коли ми в ручному режимі переговорів щороку на незрозумілий, непрогнозований рівень підвищуємо вантажний тариф. Ми пропонуємо ввести систему, коли (підвищення відбувається – ред.) автоматично на рівні макроекономічного показника”, – підкреслив Кравцов.
За його словами, якщо пропозицію Укрзалізниці буде прийнято, тариф буде індексуватися автоматично, і не раз на рік, а щокварталу на невеликі показники, згідно зі змінами індексу цін виробників промислової продукції за останній квартал.
“Індекс промислових цін є об’єктивним, він розраховується Міністерством економіки та Державним комітетом статистики та залежить від року, наприклад для минулого року він становив 16,3%, цього року теж, приблизно, 16%”, – підкреслив Кравцов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас