Ощадбанк виграв у міжнародному арбітражі у РФ $1,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк виграв у міжнародному арбітражі у РФ $1,3 млрд

Фондовий ринок
2260
Державний Ощадний банк виграв у Міжнародному арбітражі у Російської Федерації 1,3 млрд доларів компенсації збитків через анексію Криму.
Про це йдеться в повідомленні банку.
Рішення задовольнити вимогу про компенсацію збитків Ощадбанку, завданих в результаті анексії Криму з боку Російської Федерації, прийняв Арбітражний суд в Парижі в своєму рішенні від 26 листопада 2018 року.
Слухання відбулося згідно з Арбітражним регламентом Комісії Організації Об’єднаних Націй по праву міжнародної торгівлі в 1976 році, а також відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів та Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій.
Сума відшкодування складе 1,3 млрд доларів плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.
Згідно зі статтею 32 Арбітражного регламенту Комісії Організації Об’єднаних Націй по праву міжнародної торгівлі в 1976 році, арбітражне рішення є остаточним і обов’язковим для сторін.
Сторони зобов’язані виконувати арбітражне рішення без зволікання.
Рішення арбітражу на користь Ощадбанку стало результатом більш ніж чотирирічних зусиль команди банку і його юридичних радників – компанії Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, LLP і українського юридичного радника Астерс Консалт.
Після отримання в установленому порядку рішення арбітражу Ощадбанк почне вживати всіх можливих заходів для виконання рішення та стягнення коштів з Російської Федерації.
До речі, ви можете отримувати більше з вашого депозиту від Ощадбанку. Finance.ua домовився з банком, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Гроші ніколи не завадять. А вигідну надбавку до відсотка можна оформити в три кроки
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас