Microsoft обійшла Apple за ринковою капіталізацією, ставши найдорожчою компанією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft обійшла Apple за ринковою капіталізацією, ставши найдорожчою компанією

Фондовий ринок
860
Акції Apple, як відомо, періодично помітно змінюють свою вартість. Проте, останнім часом котирування цінних паперів Купертинської компанії виразно змушують інвесторів кусати лікті. Менше чотирьох місяців тому акції Apple злетіли до небес і коштували понад $207 за штуку, що зробило Apple першою в історії приватною компанією з капіталізацією понад $1 трлн. Після цього акції Apple продовжували рости до нових висот, тож всього сім тижнів тому їх скуповували вже більше ніж по $231.
Але останні новини заронили в серця мешканців Уолл-стріт зерно сумніву. Це і погані продажі нових смартфонів (особливо «здешевленого» iPhone XR), і викликані ними скорочення замовлень на виробництво iPhone XS і XS Max, і відновлення складання торішнього iPhone X для дотримання квот у закупках OLED-панелей у Samsung. Не кажучи вже про те, що в останньому квартальному звіті компанія вирішила більше не повідомляти кількісні показники продажів своїх пристроїв. Навіть домовленість з Amazon про продаж «яблучної» продукції не змінила тенденції.
Акції Apple опустилися вже до $172, тобто впали більш ніж на чверть за кілька тижнів. Тепер «трильйонний» статус Apple – просто досягнення минулого.
Але і цей статус тепер втрачено – капіталізація Купертинського гіганта зараз становить «лише» $746 млрд, а капіталізація Microsoft – $753 млрд. І хоча Apple, як і раніше, випереджає такі компанії, як Amazon і Google, незабаром вона може поступитися позиціями і їм, якщо вільне падіння її акцій продовжиться протягом наступних тижнів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас