Інженери розробили турбіну для кораблів, яка перетворює вихлопи на електрику (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери розробили турбіну для кораблів, яка перетворює вихлопи на електрику (відео)

Технології&Авто
596
Генератор від британської інженерної компанії Bowmen Power Group дозволить водному транспорту скоротити витрати на паливо на 7,8% на рік і зменшити шкоду, що завдається навколишньому середовищу.
Як повідомляється, установка являє собою турбіну, яка, будучи розміщеною у вихлопній трубі, обертається від потоку вихлопних газів і виробляє електрику.
«У випадку з дизельними або бензиновими двигунами 30-40% енергії втрачається через вихлопну трубу і ніяк не використовується. Ми розробили рішення, яке буде повертати частину цієї енергії», — стверджує голова Bowmen Power Group Шинрі Шимко.
Генератор пропонується ставити на вже експлуатовані судна (причому як на пасажирські, так і на вантажні), щоб збільшити їх ефективність. Відзначається, що пристрій пройшов всі етапи тестування – від комп’ютерних моделей до прототипів – і сертифікований регістром Ллойда. Згідно з розрахунками інженерів, установка окупається приблизно за 2,3 року.
Зараз Bowmen Power Group веде переговори про продаж генератора двом виробникам двигунів для кораблів, а також великому оператору поромів.
Наостанок зазначимо, що розробка електрогенератора обійшлася майже в $2 млн і була частково профінансована Британським агентством з інновацій. У проекті брали участь фахівці Rolls-Royce Power Systems і вчені з Університетського коледжу Лондона.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас