УЗ потрібно 111 млрд грн на інвестиції та покриття збитків від пасажирських перевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗ потрібно 111 млрд грн на інвестиції та покриття збитків від пасажирських перевезень

Фондовий ринок
164
ПАТ “Укрзалізниця” відзначає необхідність протягом наступних п’яти років державного фінансування на рівні 111,4 млрд грн на покриття збитків від пасажирських перевезень та капітальні інвестиції в пасажирський сектор, говориться в повідомленні компанії.
“Протягом наступних п’яти років “Укрзалізниці” необхідно 111,4 млрд грн на покриття збитків від пасажирських перевезень і капітальні інвестиції в сектор. Для цього слід передбачати в держбюджеті законодавчо визначене відшкодування “Укрзалізниці” за виконання соціальних та інших додаткових функцій”, – цитуються в повідомленні слова директора з економіки та фінансів ПАТ Андрія Рязанцева.
Він також підкреслив, що зараз знос пасажирських електровозів і тепловозів – 96%, вагонів – 92%.
“За останні роки нам вдалося поліпшити ситуацію зі станом рухомого складу, в тому числі завдяки його будівництву і реконструкції на Крюківському вагонобудівному заводі і у інших національних виробників. Але таких темпів оновлення явно недостатньо”, – додав А. Рязанцев.
Він також заявив, що питання утримання і оптимізації залізничної інфраструктури також має вирішуватися на державному рівні.
“У 2017 році на 15% всієї протяжності шляхів припадало 82,1% всієї тонно-кілометрової роботи. Так, близько 65% мережі є збитковою і генерує 6,8% від доходів, водночас генеруючи 34% витрат. Що робити з надмірною інфраструктурою і чи вистачить у компанії потужностей , щоб її утримувати, – це питання стратегічного, державного рівня”, – підкреслив директор з економіки та фінансів “Укрзалізниці”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас