Вперше в Україну заведено цінні папери іноземного емітента за спрощеною процедурою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше в Україну заведено цінні папери іноземного емітента за спрощеною процедурою

Фондовий ринок
522
Національний депозитарій констатує, що вперше для обігу на території України заведено цінні папери іноземного емітента за спрощеною процедурою.
Про це йдеться в повідомленні депозитарію.
Завдяки спільній роботі, яку провели НДУ, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) та інвестиційна компанія Dragon Capital, з кінця листопада на вітчизняному ринку можна буде придбати єврооблігації з відсотковою ставкою 16,5% у гривні, які Укрексімбанк випустив для обігу за кордоном.
Першим іноземним емітентом, який отримав доступ на український ринок за спрощеною процедурою, стала компанія Biz Finance Plc, яка використовується Укрексімбанком для розміщення єврооблігацій на зарубіжному ринку.
Інвесткомпанія Dragon Capital подала запит в Національний депозитарій щодо подачі в НКЦПФР заяви про допуск до обігу на території України цінних паперів іноземного емітента, а саме єврооблігацій Biz Finance Plc з купонною ставкою 16,5% і обсягом емісії 4,1 млрд гривень, розміщених на Ірландській фондовій біржі.
Нагадаємо, згідно з рішенням №871 “Про внесення змін до Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України” заявником, який готує і подає в НКЦПФР пакет документів про допуск, може стати емітент або НДУ, а ініціатором процесу отримання допуску, згідно з чинним Регламентом здійснення депозитарної діяльності НДУ від 16.07.2018 може стати і депозитарна установа.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас