Фонд держмайна не домігся повернення "Укртелекома" в держвласність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна не домігся повернення "Укртелекома" в держвласність

Фондовий ринок
1308
7 листопада Госпсуд м. Києва відмовився задовольнити позов Фонду держмайна до ТОВ “ЕСУ” (в справі №910/7708/17) про розірвання договору купівлі-продажу 92,79% акцій “Укртелекома” та стягнення 81,9 млн дол пені (за прострочення виконання зобов`язання із внесення інвестицій).
Свої позовні вимоги Фонд держмайна обгрунтовував тим, що ТОВЕСУ” неналежним чином виконує зобов`язання, взяті під час приватизації “Укртелекома” в 2011 році: компанія не внесла інвестицій у визначеному розмірі, не створила та не передала у держвласність телекомунікаційну мережу спецпризначення.
ТОВ “ЕСУ”, зокрема, констатувало, що внесення інвестицій в розмірі 450 млн дол. не було фіксованою умовою конкурсу з приватизації “Укртелекома”, і наводилося лише як “план”, а не зобов`язання ТОВЕСУ.
У рамках цієї справи суди першої та апеляційної інстанції в жовтні-грудні 2017 року задовольнили позов Фонду держмайна, однак Верховний Суд скасував відповідні рішення в липні 2018 року та передав справу на новий розгляд у Госпсуд м. Києва.
Рішенням від 7 листопада Госпсуд м. Києва також відмовився задовольнити зустрічний позов ТОВ “ЕСУ” про визнання припиненим зобов`язання щодо безоплатної передачі мережі спецпризначення.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас