Заарештований глава Nissan і Renault планував злиття компаній - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заарештований глава Nissan і Renault планував злиття компаній - ЗМІ

Фондовий ринок
696
Окружний суд Токіо продовжив арешт глави альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона і топ-менеджера Грега Келлі на десять днів.
Про це повідомляє NHK.
Газета The Asahi Shimbun з посиланням на джерела передає, що прокуратура може почати розслідування стосовно Nissan через те, що компанія протягом п’яти років не могла виявити надання Гоном неповної звітності.
Якщо провину автоконцерну буде доведено, йому може загрожувати штраф 700 млн єн ($6,2 млн), повідомляє РБК.
Як пише Financial Times з посиланням на джерела в раді директорів Nissan, Гон планував злиття компанії з Renault. Воно мало відбутися протягом кількох місяців.
Напередодні влада Франції запропонувала ввести тимчасове керівництво в Renault.
Як вказується на сайті компанії, Гон, який є «тимчасово непрацездатним», залишається гендиректором компанії. Однак рада директорів вирішила тимчасово призначити заступником гендиректора Тьєррі Боллоре, який матиме такі ж повноваження, як Гон.
Карлоса Гона було заарештовано в Японії 19 листопада.
Компанія Nissan протягом декількох місяців проводила проти нього і топ-менеджера Грега Келлі розслідування, в ході якого з’ясувалося, що вони протягом багатьох років занижували доходи Гона в звітах для біржі. Також були розкриті факти використання активів компанії в особистих цілях.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас