Скільки Apple заробляє на кожному проданому iPhone (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки Apple заробляє на кожному проданому iPhone (дослідження)

Фондовий ринок
2581
Незважаючи на зростання роздрібних цін на флагманські моделі iPhone, що відбулося в останні роки, викликавши масу негативу з боку споживачів, дохід Apple від продажу кожного апарата не лише збільшився, а навпаки – зменшився в порівнянні з часами 8-10-річної давнини.
Про це свідчить порівняльний графік від аналітиків ресурсу TechInsights, що включає в себе дані про маржинальність всіх смартфонів Apple, які коли-небудь виходили на ринок.
На графіку видно, що найбільше доходу в процентному співвідношенні Apple отримувала від продажу iPhone 3Gs ще за часів, коли біля керма стояв Стів Джобс. Однак у міру впровадження в фірмові смартфони нових технологій на кшталт Retina-дисплея маржинальність стала падати, досягнувши мінімуму на iPhone SE.
Саме він, всупереч розхожій думці, був найменш вигідним апаратом компанії, оскільки приносив їй сущі копійки в порівнянні з іншими моделями (всього 53%).
Скільки Apple заробляє на кожному проданому iPhone (дослідження)
Зараз, якщо вірити графіку TechInsights, дохід, який Apple отримує з кожного проданого iPhone, встановився на позначці 60%, що, як і раніше, менше рекорду, встановленого iPhone 3GS з його 74%. Правда, графік не враховує дані про продажі старшої модифікації iPhone XS Max з об’ємом накопичувача 512 ГБ. Остання приносить своєму виробнику зверху 350 доларів у порівнянні з базовою версією при додаткових витратах на пам’ять в розмірі 70 доларів.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас