В аеропорту "Бориспіль" розповіли, коли планують реконструювати другу злітно-посадкову смугу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропорту "Бориспіль" розповіли, коли планують реконструювати другу злітно-посадкову смугу

Фондовий ринок
729
ДП “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” у рамках меморандуму з китайською компанією China Communications Construction Company (CCCC) планує почати реконструкцію льотної зони №2 в 2020 році, а ввести в експлуатацію — в 2021 році.
“Роботи з реконструкції будуть оплачені за рахунок кредиту і частково за рахунок власних коштів підприємства. Китайський Ексімбанк може видати кредит під державні гарантії. Ставки фінансування під державні гарантії значно нижчі за комерційні і не вимагають додаткових витрат з боку аеропорту”, — повідомив комерційний директор аеропорту Георгій Зубко.
Він підкреслив, що китайська компанія за свій рахунок підготувала і передала аеропорту попереднє техніко-економічне обґрунтування проекту (ТЕО) в рамках підписаного “Борисполем” і СССС Меморандуму. За словами Г. Зубка, аеропорт вже підготував свої зауваження до проекту пре-ТЕО, які СССС повинна усунути до кінця року, після чого будуть проведені переговори з банком про фінансування.
“Процедура закупівлі не проводилася і ДП МА “Бориспіль” не витрачало гроші підприємства і бюджету”, – зазначив він, додавши, що пропозиція про будівництво була висунута китайською стороною.
Про підсумкову вартість реконструкції Г. Зубко не повідомляє, оскільки вона буде відома тільки на остаточному етапі проектування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас