На Західній Україні запустили першу чергу СЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Західній Україні запустили першу чергу СЕС

Енергетика
926
В с. Терновиця, розташованому в Яворівському районі Львівської області, відкрили першу чергу сонячної електростанції «Яворів-1», яка є складовою потужного комплексу сонячних електростанцій на території Західної України. Понад 134 тис. фотоелектричних панелей розмістили на 76 га, їх потужність – 36 МВт.
За рік електростанція буде генерувати понад 41 млн кВт/год електроенергії. Сонячна електростанція «Яворів-1» є найпотужнішою на території Західної України.
Обсяг інвестицій – 34 млн євро, з яких 70% – кредит Європейського банку реконструкції та розвитку. Зараз на Львівщині споруджують ще кілька таких комплексів.
«Сьогодні в роботі перебувають 5 об’єктів сонячної енергетики, які ми запустимо найближчим часом. Вони будуть розташовані в локаціях, які вже не можуть використовувати в будь-яких інших видах діяльності», – пояснив керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис в коментарі місцевим ЗМІ.
Другу чергу сонячної електростанції «Яворів-1», яка розташована в с. Терновиця, планують відкрити в 2019 році. Її потужність також досягатиме 36 МВт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас