Гройсман назвав відповідальних за підготовку до зими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман назвав відповідальних за підготовку до зими

Казна та Політика
215
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що за початок опалювального сезону на місцях відповідають міські голови.
Про це він сказав під час години запитань до уряду.
“Я стурбований, що у деяких містах не розпочався опалювальний сезон, але запуск опалювального сезону – це відповідальність не Президента, не Прем’єр-міністра, не парламенту, а конкретного міського голови, який після завершення опалювального сезону має готуватися до нового: підготувати систему, закупити газ, запустити тепло. Це його відповідальність”, – сказав Гройсман.
Він нагадав, що у рамках децентралізації місцеві бюджети отримали 4 млрд дол.
“Я вважаю, цих коштів достатньо, щоб вчасно провести підготовку, погасити борги минулих років, вчасно розпочати опалювальний сезон”, – наголосив Прем’єр.
Він відзначив, що уряд 5 жовтня ухвалив рішення про початок опалювального сезону.
“Там все передбачено. Але немає нічого про передоплату за газ. Мова йде про те, щоб довести рівень [оплати] минулого періоду до 90%. Люди чесно розраховуються з теплокомуненерго, а що потрібно – компенсується субсидіями. На жаль, деякі голови дозволяють собі нехтувати інтересами людей, а потім кивати на уряд. Це несправедливо, у цьому треба розібратися”, – додав Гройсман.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас