Хакери, що видавали себе за Ілона Маска, вивудили у користувачів Twitter біткойнів на $180 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери, що видавали себе за Ілона Маска, вивудили у користувачів Twitter біткойнів на $180 тис.

Фінтех і Картки
300
Як відомо, соцмережа Twitter вже досить давно намагається розробити механізм, який дозволить їй ефективно протидіяти шахраям і ботам, які намагаються заробити на імені Ілона Маска.
Так, мова про створення підроблених профілів-копій голови Tesla і Space X, за допомогою яких шахраї виманюють у довірливих користувачів криптовалюту.
Ось тільки шахраї поки що показують себе набагато кмітливішими, а Twitter, що відчайдушно намагається виправити ситуацію, робить все тільки гірше – не так давно соцмережа помилково заблокувала справжній аккаунт Ілона Маска, а ще раніше – блокувала користувачів за одну лише згадку імені Ілона Маска в твітах. І ось зараз соцмережа знову схибила в плані безпеки і захисту користувачів.
Як повідомляє джерело, невідомі хакери зламали кілька акаунтів, які належать відомим компаніям і мають статус верифікованих (синя галка, що свідчить про справжність акаунту). Як події розвивалися далі ви, напевно, вже здогадалися.
Отримавши контроль над акаунтами, вони замаскували їх під реальну сторінку Ілона Маска і вирушили на полювання. Шахраї задіяли вже звичну схему – повідомили про проведення акції по роздачу біткойнів, для участі в якій було потрібно перевести на спеціальний рахунок невелику суму в криптовалюті. Виявилося, що схема досі працює. На довірливих користувачів зловмисникам вдалося заробити чималі кошти. На одному з гаманців, що використовуються зловмисниками, на момент розкриття афери було близько 28 BTC ($180 тис.).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас