"ВТБ-Банк" ввів ліміти на зняття готівки: НБУ прокоментував ситуацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ВТБ-Банк" ввів ліміти на зняття готівки: НБУ прокоментував ситуацію

Фондовий ринок
2285
5 листопада “ВТБ Банк” був змушений ввести комісії і ліміти на зняття готівки, що спрямовано на стримування відтоку коштів клієнтів.
Про це повідомляє прес-служба Національного банку.
“Зараз ми спостерігаємо деяке зниження обсягу ліквідності в АТ “ВТБ Банк”, яке відбувалося в процесі згортання діяльності АТ “ВТБ Банк” вже тривалий час і було поглиблено рішенням Апеляційного суду Києва від 5 вересня про блокування активів фінансової установи”, – сказано в повідомленні.
В НБУ кажуть, що рішення суду фактично позбавило “ВТБ Банк” можливості поповнювати ліквідність за рахунок реалізації набутого в процесі стягнення заставного майна і активів.
“Національний банк здійснює посилений моніторинг ситуації, і при необхідності буде вживати заходів у межах повноважень, передбачених чинним законодавством”, – йдеться в повідомленні.
В НБУ також запевнили, що ситуація з ліквідністю в “ВТБ Банк” ніяк не впливає на стабільність банківського сектора України, оскільки частка цієї фінустанови становить 0,6% від чистих активів платоспроможних банків.
Як повідомлялося, київський суд заарештував акції українських “дочок” ВЕБ, ВТБ і Сбербанку на виконання рішення Міжнародного арбітражу за “кримським” позовом екс-глави Приватбанку Ігоря Коломойського.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас