Аеропорт Бориспіль назвав суму інвестицій у відкриття терміналу F — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт Бориспіль назвав суму інвестицій у відкриття терміналу F

Фондовий ринок
680
Міжнародний аеропорт Бориспіль планує витратити близько 100 млн гривень на розконсервацію терміналу F і підготовку його до відновлення роботи навесні 2019 року.
Про це розповів гендиректор аеропорту Павло Рябікін.
“Цього року ми витратимо близько 60 млн гривень. У наступному – близько 30. В цілому ми інвестуємо у відновлення роботи терміналу F близько ста мільйонів гривень. У цьому терміналі пасажири будуть пересуватися в літаки і назад або на автобусах, або пішки”, – повідомив Рябікін.
За його словами, питання з Ryanair вирішено – їх обслуговування буде переведено в цей термінал.
“Термінал F буде відкритий для регулярної експлуатації з початку весняного сезону авіаційної навігації, тобто в кінці березня 2019 року. Це точно. Ми розуміємо, що туди на обслуговування точно перейде Ryanair. Також ми ведемо переговори з кількома авіакомпаніями з приводу їх переміщення в цей термінал”, – розповів гендиректор аеропорту.
Також ведуться подібні переговори з іншими авіакомпаніями, причому не тільки з низькобюджетними, але і з тими, що працюють за традиційною моделлю (поділ обслуговування пасажирів на класи).
“Це і класичні авіакомпанії, які хочуть прилітати в піки обслуговування МАУ. А нам в ранковий і вечірній піки прильоту і розльоту МАУ складно обслужити рейси цієї та інших авіакомпаній. Також ведемо переговори з авіакомпаніями, які виконують чартерні рейси. Водночас не всі авіакомпанії хочуть переходити в термінал F. наприклад, Flydubai хоче, щоб обслуговування його пасажирів відбувалося за допомогою телетрапу. А телетрапи є тільки в терміналі D. Я думаю, що до початку експлуатації терміналу F ми вийдемо на 10-15 рейсів на день. В середньому це буде 12 рейсів”, – повідомив Рябікін.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас