Ізраїльський стартап розробив нові батареї для «розумних» пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїльський стартап розробив нові батареї для «розумних» пристроїв

Технології&Авто
387
Ізраїльська компанія 3GSolar представила мініатюрні фотоелектричні елементи, які дозволяють генерувати енергію для «розумної» електроніки від освітлення всередині приміщення.
У компанії створили напівпрозорі фотоелементи, здатні протягом 10-15 років генерувати електрику від внутрішнього освітлення в кімнаті.
Багато пристроїв для розумного будинку зараз працюють на батарейках, які необхідно міняти щороку.
«Це не типова кремнієва сонячна батарея, яка працює на вулиці. Наші установки створені спеціально для внутрішнього і тьмяного освітлення. Для генерації електрики вони використовують фарби з органічних сполук, які ми виробляємо в лабораторії», — розповів виконавчий директор компанії Баррі Брін.
У 3GSolar розраховують, що фотоелектричні елементи будуть використовувати в пристроях “розумного” будинку, датчиках світла і термостатах. Крім того, панелі можна буде вбудувати в “розумний” годинник і використовувати у вантажоперевезеннях.
За словами Бріна, панелі від 3GSolar в середньому збільшують загальну вартість продукту всього лише на $1. До 2020 року в 3GSolar розраховують створити виробничу лінію потужністю 36 млн панелей.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас