Супрун назвала розмір боргу перед українськими медиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун назвала розмір боргу перед українськими медиками

Казна та Політика
515
На погашення заборгованості із заробітної плати працівникам медицини потрібно півтора мільярда гривень.
Про це заявила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.
За її словами, міністерство до кінця року покриє 90% цього боргу, а ще 10% повинні сплатити місцеві бюджети.
“Ми реалістично порахували, що на погашення боргів медикам в регіонах потрібно півтора мільярда гривень. Через резерв і через деякі кошти, що були в резерві Національної служби здоров’я України, ми вже розподіляємо мільярд чотириста мільйонів гривень. Це потрібно для того, щоб закрити 90% всіх боргів, що є, до кінця року”, – сказала Супрун.
За її словами, вже подані всі документи, є розпорядження Кабміну щодо розподілу резерву в області, щоб виплатити борги із зарплат.
“Залишок боргу — 10% – повинні закрити місцевими коштами”, – додала вона.
Міністр зазначила, що деякі області вклалися в субвенцію — у них немає заборгованості, але є й інші, які “роками не роблять ніякої оптимізації, не змінюють свою відповідальність перед своїми медпрацівниками. Наприклад, щороку є така заборгованість на Івано-Франківщині”.
Супрун також зазначила, що в кінці кожного року є проблема недофінансування зарплат українським медичним працівникам, і це відбувається в тих регіонах, де місцева влада не займається процесами автономізації лікувальних установ.
Водночас міністр повідомила, що у лікарів, з якими підписані декларації, зарплати втричі більші, ніж були.
“Коли наступного року всі лікарні автономінізуються і перейдуть на нову систему фінансування, будемо платити за медичну послугу. Лікарні самі вирішуватимуть, які зарплати мають бути у медперсоналу. Лікарні звільнять від тарифної сітки, тому вони самі вирішуватимуть розміри зарплат. Припускаємо, що в 2020-1021 році вже не буде такого явища, як заборгованість із зарплат лікарів, тому що не буде субвенцій, і кожна лікарня буде фінансуватися за надання послуг та сама буде розподіляти свої кошти”, – сказала Супрун.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас