НБУ наростив видачу банкам готівки до 114 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ наростив видачу банкам готівки до 114 мільярдів

Казна та Політика
325
Національний банк України в січні-вересні видав банкам, у тому числі на зберігання, майже 114,4 мільярда гривень готівки, що на 11,7% більше показника за аналогічний період минулого року.
Як повідомляється на сайті Нацбанку, за цей період в НБУ повернулося понад 100,3 мільярда гривень як придатних до обігу, так і зношених банкнот, що на 22,6% менше показника за аналогічний період 2017 року.
Також в НБУ зазначили зростання обсягів продажу та купівлі готівки на міжбанківському ринку поточного року. Регулятор пояснив, що поступово передає частину своїх запасів на зберігання уповноваженим банкам для забезпечення готівкою областей України, і сьогодні банки частково забезпечують готівкою більшість регіонів України.
Зокрема, мова про Вінницьку, Житомирську, Закарпатську, Івано-Франківську, Кіровоградську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Чернігівську, Черкаську області. Зазначається, що згодом географія діяльності уповноважених банків розшириться, і до кінця 2018 року делегована модель готівкового обігу має запрацювати майже у всіх регіонах країни. В перспективі у власності НБУ залишаться лише два касових центри в Києві та Львові.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас