В Україні можуть запровадити пеню за затримку зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть запровадити пеню за затримку зарплат

Казна та Політика
659
У стінах Мінсоцполітики розроблено проект закону “Про посилення захисту прав працівників на своєчасну і в повному обсязі виплату заробітної плати у разі неплатоспроможності роботодавця”.
Про це повідомляє прес-служба міністерства.
Наразі проект закону спрямований на погодження до зацікавлених органів виконавчої влади та сторін соціального діалогу.
“Його ухвалення сприятиме забезпеченню конституційних гарантій права працівників на отримання належних їм коштів з оплати праці та відповідати частині Конвенції Міжнародної організації праці № 173 “Про захист вимог працівників у разі неплатоспроможності роботодавця”, – сказано в повідомленні Міністерства.
Відзначимо, що це вже не перша спроба встановити подібну пеню. Ще влітку 2014 року Рада в другому читанні вирішила не підтримувати проект закону, який пропонував встановлювати пеню в разі невиплат заробітної плати. Тоді пропонували пеню і в разі затримок з виплатами пенсій, або інших виплат, що встановлені законом.

Мої fiнанси:

Якщо цього разу законопроект підтримають, за кожен день затримки зарплат понад 15 днів роботодавців зобов’яжуть виплачувати пеню в розмірі облікової ставки НБУ. Також працівник буде вправі припинити виконання своїх обов’язків у разі затримки зарплати.
Якщо буде порушено справу про банкрутство роботодавця, працівнику належить компенсація в розмірі трьох середньомісячних заробітних плат.
Поки що законопроект тільки на розгляді. Але, якщо вам вже сьогодні не вистачає грошей до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua за кілька хвилин можна підібрати для себе оптимальні умови зі швидкої позики.

Отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас