Скільки насправді киянам доведеться доплатити за газ - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки насправді киянам доведеться доплатити за газ - експерт

Фондовий ринок
1813
Киянам, чиї будинки не обладнані лічильниками, нараховуватимуть доплату за газ за весь період відсутності гарячої води.
“КиївГазЕнерджі на законних підставах може донарахувати плату за газ тим споживачам, чиї помешкання не обладнані лічильниками газу у випадку перерви в централізованому постачанні гарячої води. Наявність і використання бойлера не впливає на донарахування”, – написав у Facebook Олексій Хабатюк, заступник начальника департаменту енергоефективності Нафтогазу.
Постанову Кабміну, якою КиївГазЕнерджі обґрунтовує величину донарахування, суд визнав протизаконною.
“Доки в дію не вступить нова постанова уряду, киянам нараховуватимуть старі норми споживання газу. Плита газова за наявності централізованого гарячого водопостачання — 9,8 кубів у місяць на одну особу. Якщо централізоване гаряче водопостачання та газовий водонагрівач відсутні – 18,3 кубів. Це утричі більше за норми у постанові, яку суд визнав протиправною – 3,3 та 5,4 кубічних метрів на людину відповідно”, – наголошує Олексій Хабатюк.
Таким чином, за час відсутності гарячої води доведеться доплатити не за 2,1, а за 15 кубів у місяць за людину. Тобто усемеро більше.
Щоб вирішити проблему, споживачі мають встановити лічильники. Минулого року Верховна Рада прийняла закон про компенсацію витрат на встановлення приладів обліку за рахунок облгазу. Щоб це запрацювало, уряд мав розробити відповідну постанову. Її досі немає.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас