Водіїв електромобілів можуть позбавити обіцяних пільг - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водіїв електромобілів можуть позбавити обіцяних пільг - експерт

Технології&Авто
9428
31 грудня закінчується дія пільг при імпорті електромобілів в Україну.
У 2018-му ввезення електромобілів було звільнено від усіх податків. Але останнім часом про продовження пільг чиновники говорять все рідше і рідше, а іноді звучать і інші думки.
Перший тривожний сигнал про те, що пільги не будуть продовжені, пролунав ще навесні, коли Міністерство інфраструктури оприлюднило так званий «електромобільна закон». У ньому пільги з ПДВ та акцизу замінили на податкову знижку. Тобто скористатися таким зниженням витрат зможуть ті, хто має офіційних дохід і зможуть перекрити цю знижку сплаченим податком з доходів фізичних осіб.
«Мінфін і Державна фіскальна служба дали негативну оцінку законопроектам про продовження пільг на електромобілі до 2021 року, мотивувавши це зниженням надходжень у дохідну частину бюджету», — сказала голова підкомітету Верховної Ради з митних питань та покращення Митного Кодексу України народний депутат Тетяна Острикова.
«Я особисто — за продовження цієї пільги і подала відповідні поправки, хотілося б, щоб електромобілів ставало в Україні більше. У комітеті ми вивчали питання, що стосуються надання податкової знижки з податку на доходи фізичної особи тим, хто купує електромобіль. Це також є варіантом стимулювання переходу на електромобілі. Але, в такому разі, потрібно мати офіційний високий дохід, щоб було від чого цю знижку брати, і її вистачило при купівлі електоромобиля», — підкреслила вона.
Таким чином, перед другим читанням важливих автомобільних законопроектів існує дві полярні точки зору на пільги. Мінфін, ДФС, Мінінфраструктури не схильні продовжувати пільги на електромобілі, або краще їх замінити більш складними стимулами. А нардепи спробують все-таки внести поправки, які б продовжили пільги ще на якийсь період. Яка позиція виявиться сильнішою – поки не зможе сказати ніхто. Все буде вирішуватися в сесійній залі.
Якщо ви мрієте купити новенький електромобіль, то вам не завадить спеціальна картка для водіїв.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас