Суд визнав неправомірним арешт акцій ПІБ за позовом компаній Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав неправомірним арешт акцій ПІБ за позовом компаній Коломойського

Фондовий ринок
268
Київський апеляційний суд задовольнив скаргу Промінвестбанку (ПІБ) на дії приватного виконавця щодо арешту активів фінустанови в рамках рішення Апеляційного суду Києва про арешт акцій українських “дочок” російських банків за участю держави: ВТБ, Промінвестбанку та Сбербанку (всі – Київ).
Відповідне рішення суд прийняв 22 жовтня 2018 року.
Згідно з рішенням, у постанові Апеляційного суду Києва від 5 вересня чітко вказано боржник у виконавчому провадженні – Російська Федерація в особі Міністерства юстиції. У той же час, приватний виконавець 20 вересня 2018 року прийняв постанову про відкриття провадження у справі, де боржником визначено ПІБ. В цей же день приватний виконавець прийняв постанову про арешт майна боржника – акцій ПІБ.
Суд вважає, що приватний виконавець вийшов за рамки своїх повноважень, змінивши боржника у відкритому виконавчому провадженні і наклавши арешт на майно. Таким чином, суд прийшов до висновку про обгрунтованість доводів скарги ПІБ.
Нагадаємо, що Апеляційний суд Києва заарештував акції українських “дочок” ВЕБа, ВТБ і Сбербанку на виконання рішення Гаазького арбітражу за “кримським” позовом екс-співвласника націоналізованого Приватбанку Ігоря Коломойського.
Російський державний Внєшекономбанк вже пригрозив Україні арбітражем за арешт акцій дочірнього в країні Промінвестбанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас