В НБУ повідомили, коли очікують отрмати перший транш овід МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ повідомили, коли очікують отрмати перший транш овід МВФ

Казна та Політика
835
Голова Національного банку України (НБУ) Яків Смолій допускає, що перший кредитний транш у рамках нової програми Міжнародного валютного фонду (МВФ) може надійти ще в поточному році.
Про це він розповів під час монетарного брифінгу в Києві в четвер.
“Поки що ми не можемо говорити про чіткі строки, оскільки рішення буде ухвалюватися радою директорів МВФ. Ми очікуємо, що воно відбудеться в грудні, і ми можемо розраховувати на отримання траншу ще в цьому році”, – говорить Яків Смолій.
Уповноважений персонал Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, що завершується в березні 2019 року.
Угода підлягає затвердженню менеджментом фонду і схваленню його радою директорів. Засідання ради очікується в кінці року після ухвалення Верховною Радою державного бюджету на 2019 рік згідно з рекомендаціями МВФ і збільшення тарифів на газ і опалення для домогосподарств, що відображає ринкові тенденції із збереженням підтримки малозабезпечених споживачів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас