Північнокорейські хакери вкрали $571 млн в криптовалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Північнокорейські хакери вкрали $571 млн в криптовалюті

Фінтех і Картки
911
Повідомляється, що сумнозвісна група хакерів з Північної Кореї, що отримала назву «Lazarus», зуміла вкрасти понад півмільярда доларів в криптовалюті.
Щорічний звіт від постачальника послуг з кібербезпеки Group-IB повідомляє, що «з січня 2017 року Lazarus провела від 14 хаків криптобирж, отримавши 571 мільйон доларів від атак».
Ця новина підтверджує заяви офіційних осіб Південної Кореї, які повідомили в лютому, що північнокорейські хакери, ймовірно, вкрали десятки мільйонів доларів у криптовалютах в 2017 році.
Як повідомлялося раніше, Національна розвідувальна служба Південної Кореї повідомила, що фішинг-шахрайство та інші методи злочинців з Північної Кореї забрали десятки мільярдів коштів клієнтів. Влада також вивчала, чи стояли ті самі хакери за січневим зломом криптобіржі Coincheck, в результаті чого було вкрадено понад 500 мільйонів доларів в криптовалюті, хоча конкретно Lazarus не згадувався.
В цілому, Group-IB також вказує, що в цілому з 2017 по 2018 рік було вкрадено $882 мільйони в криптовалюті на різних біржах.
У зведенні також розглядаються методи, використовувані хакерами для проведення своїх атак. Фішингові атаки, соціальна інженерія і шкідливе ПЗ є найбільш поширеними інструментами для отримання коштів кіберзлочинцями. Дослідники вказують на те, що фішинг, націлений на окремих осіб або організації, через електронну пошту, — це «головний вектор атаки» в корпоративних мережах.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас