Боржникам з аліментів можуть заборонити оформляти субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боржникам з аліментів можуть заборонити оформляти субсидії

Казна та Політика
728
Міністерство соціальної політики ініціює заборону на надання житлових субсидій тим домогосподарствам, члени яких мають заборгованість до виплати аліментів.
Про це на брифінгу повідомив генеральний директор директорату сім’ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
«На сьогоднішній день ми ініціювали перед Кабінетом Міністрів уточнення окремих моментів. Якщо ми прийняли процедури боротьби з неплатниками аліментів, то в програмі житлових субсидій це теж повинно бути відображено. Якщо батько ухиляється від сплати аліментів, він є боржником, і до нього є претензії з боку виконавчої служби, то в такому випадку субсидія вже не буде призначена», – сказав він.
Водночас, за словами Музиченка, деякі види доходів не повинні враховуватися при нарахуванні субсидій – аліменти на дитину, дотація на вирощування великої рогатої худоби.
«Як показала практика, критерій проживання в будинку більше 200 кв. м не завжди характеризує умови проживання домогосподарства. У 90-х роках, ще в радянські часи, громадяни з метою економії будували під одним дахом все – починаючи від підвалу, закінчуючи горищем. Загальна площа такого будинку може перевищувати 200 кв. м. Ми ініціювали зміну загальної площі на опалювану площу, що дозволить ряду домогосподарств оформити житлову субсидію, оскільки вони проживають не в елітному помешканні на 500 квадратів, а у них просто гараж або сарай під одним дахом», – додав він.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас