НАТО планує запустити новий кіберкомандний центр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО планує запустити новий кіберкомандний центр

Світ
185
НАТО планує запустити новий військовий командний центр, здатний стримувати кібератаки. Центр повинен бути повністю укомплектований і функціональний в 2023 році, передає РБК-Україна з посиланням на Euractiv.
Як наголошується, центр кібероперацій (CYOC) в Монсі буде складатися з 70 експертів, які будуть отримувати військові розвіддані та інформацію в режимі реального часу до 2023 року.
“Наша кінцева мета – повністю усвідомити наш кіберпростір, зрозуміти щохвилинний стан наших мереж, щоб командири могли на них покластися”, – повідомив глава кібербезпеки в агентстві зв’язку НАТО Ян Уест.
Раніше повідомлялося, що на саміті в четвер лідери ЄС схвалять позицію, що Європейський Союз повинен погодити режим санкцій за кібератаки до початку наступного року.
Західні уряди вважають, що Росія зробила кібер- і електронну війну частиною своїх військових операцій. Великобританія, Нідерланди і США звинувачують Москву в проведенні глобальної кампанії хакерських атак проти Заходу. Росія заперечує звинувачення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас