Онлайн-версія Word незабаром отримає режим диктування (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онлайн-версія Word незабаром отримає режим диктування (відео)

Технології&Авто
312
На початку цього року Microsoft вперше запустила загальнодоступну версію диктування тексту в настільному додатку Word. Тепер же вона дісталася і до веб-версії Office. Технологія з’явиться в онлайновій версії Word і OneNote в найближчі тижні. Це, як стверджується, допоможе людям, що страждають на дислексію.
Як стверджується, функція диктування забезпечує якісне розпізнавання і перетворення голосу в текст. Однак ця можливість стане в нагоді не тільки людям з дислексією. Вона знайде своє місце в школах і вищих навчальних закладах.
Як повідомляється, в 2019 році цю ж функцію впровадять в онлайнові версії PowerPoint, Excel і Outlook.
Крім того, Microsoft додасть систему перекладу в реальному часі в мережеві версії в Word, OneNote і Outlook, а також OneNote для iPad, Mac і Windows 10. Стверджується, що перекладач підтримує роботу з окремими словами, пропозиціями і сторінками тексту. Ця функція з’явиться вже восени.
У підрозділі Microsoft Research займаються проектом SilentVoice, який дозволить говорити в галасливих місцях. Суть в тому, що спеціальний датчик відстежує коливання повітря біля губ користувача, розшифровує їх і переводить в текст.
Правда, це поки не комерційна, а наукова розробка, тому невідомо, як скоро новинка з’явиться у продажу.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас