Porsche поклала край чуткам про IPO після виступу фіндиректора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche поклала край чуткам про IPO після виступу фіндиректора

Фондовий ринок
247
Німецька автомобілебудівна компанія Porsche, яка входить до групи Volkswagen, в понеділок оголосила про відсутність намірів виходити на IPO.
“Наразі Porsche не має жодних планів проводити (часткове) публічне розміщення акцій. Виробник спорткаров, що базується в Штутгарті, спростовує всі повідомлення …, які стверджують, що ведеться робота над процесом IPO”, – йдеться в повідомленні Porsche.
Минулої п’ятниці фіндиректор компанії Лутц Мешке припустив у бесіді з журналістами, що розміщення акцій Porsche на відкритому ринку могло б забезпечити компанії капіталізацію від 60 млрд до 70 млрд євро. Він відповідав на питання про те, чи можливий лістинг Porsche цілком або частково. Л. Мешке виходив з варіанту IPO всіх преміальних брендів групи Volkswagen, що не мають власного лістингу – Porsche, Lamborghini, Bentley і Bugatti. CFO використовував ті самі коефіцієнти, що застосовувалися на IPO компанії Ferrari.
За словами фіндиректора, він обговорював це питання з сім’єю власників Порше – найбільшим акціонером Volkswagen.
Аналітики та інвестори визнали, що настільки детальне обговорення потенційної капіталізації свідчить про плани IPO в найближчому майбутньому, пише The Wall Street Journal.
Спростовуючи повідомлення про швидке IPO, Porsche не заперечує, що Л. Мешке зробив відповідні заяви і не називає його твердження хибними.
Ринкова капіталізація Volkswagen становить близько 69,5 млрд євро. Також на відкритому ринку торгуються акції Audi AG, яка входить до групи і капіталізація якої трохи вище 29 млрд євро.
Ferrari вийшла на IPO в 2015 році з капіталізацією близько 19 млрд євро, зараз її ринкова вартість перевищує 24 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас