Сотні тисяч працівників уже виведено "з тіні" - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сотні тисяч працівників уже виведено "з тіні" - Гройсман

Казна та Політика
4372
Після того, як у вересні Кабінет міністрів взяв під контроль вирішення питання тіньової зайнятості, процес пішов і права сотень тисяч працівників уже захищені.
Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман написав у Facebook.
“Потрібні були радикальні рішення. Тоді дали роботодавцям місяць, щоб влаштувати своїх працівників відповідно до вимог закону. Інакше – повний набір перевірок з подальшими висновками і заходами. До уряду прислухалися. Процес пішов. Права сотень тисяч працівників уже захищені”, – зазначив Гройсман.
Він нагадав, що питанню тіньової зайнятості КМУ присвятив одну з нарад у вересні. Тоді проблема набула серйозних масштабів і несла реальну соціальну загрозу.
За даними Державної фіскальної служби України, у вересні роботодавці повідомили про прийняття на роботу 482,7 тис. найманих працівників. А за п’ять днів жовтня – 169,5 тис. осіб.
Найбільшу кількість повідомлень подано від бізнесу, який працює в роздрібній торгівлі. За п’ять днів вересня офіційно найнято 3,5 тис. осіб, вже з початку жовтня зросла кількість майже в 4 рази – до 12,4 тис. У сфері громадського харчування: на початку вересня було зареєстровано 1,6 тис. співробітників, у жовтні – 8,1 тис. осіб. У будівництві – 1,7 тис. проти 4,3 тис. працівників.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас