Луценко анонсує резонансні дії проти Фірташа і його облгазів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко анонсує резонансні дії проти Фірташа і його облгазів

Фондовий ринок
371
Генеральний прокурор України Юрій Луценко чекає остаточних висновків експертиз, щоб у найближчі місяці вчинити резонансні дії стосовно бізнесмена Дмитра Фірташа, який п’ятий рік очікує в Австрії рішення про екстрадицію в США, і підприємств в Україні, що належать йому.
“У пана Фірташа у найближчі місяці будуть добрі для нас повідомлення з органів прокуратури. Це стосуватиметься і облгазів, і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території”, – сказав він журналістам в Києві в середу.
“Якщо говорити відверто, чекаю остаточних висновків експертиз. Як тільки вони будуть, будуть і підозри, і накладені арешти, і інші резонансні дії”, – додав генпрокурор.
За його словами, нахабство, з яким Д.Фірташ звертається до Москви з вимогою покарати Україну, перейшла будь-які межі. “А це означає, що ця справа лежить у мене в найближчому до моєї правої руки стосі”, – підкреслив Ю.Луценко.
Він зазначив, що прокуратура неодноразово намагалася перешкодити поставкам української сировини на підприємства Д.Фірташа в Криму, проте реалізувати це на практиці заважають суди, рішеннями яких систематично знімаються арешти з родовищ.
“Періодично ми отримуємо такі рішення, починаємо все знову: знову накладаємо арешти, знову їх скасовують… Це досить рутинна робота”, – констатував генпрокурор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас