Google оскаржила рекордний штраф за порушення антимонопольного законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google оскаржила рекордний штраф за порушення антимонопольного законодавства

Фондовий ринок
193
Американська корпорація Google у вівторок, 9 жовтня, подала апеляцію до Європейського суду загальної юрисдикції в Люксембурзі в зв’язку з рішенням Єврокомісії накласти на інтернет-концерн рекордний штраф в розмірі 4,34 млрд євро ($5 млрд) за порушення антимонопольного законодавства. Про оскарження вердикту представник Google Аль Верні повідомив інформагентства в електронному посланні.
У Брюсселі звинувачують корпорацію в тому, що вона зловживала своїм становищем, використовуючи належну їй операційну систему для смартфонів і планшетів Android, щоб зміцнити позиції своєї пошукової системи на ринку. Про це, зокрема, ще в липні говорила комісар ЄС з питань конкуренції Маргрет Вестагер.
Критиці передусім було піддано вимогу Google до виробників телефонів, що використовують Android, завжди встановлювати пакет з 11 програм, розроблених концерном.
Крім того, Єврокомісія засудила умову корпорації до розробників, які не мають права створювати власні операційні системи на базі Android.
Третє звинувачення пов’язане з тим, що Google ділить виручку від реклами в пошуковій системі лише з тими виробниками пристроїв, які використовують на своїх телефонах і планшетах виключно продукцію компанії.
Операційна система Android є найпопулярнішою в світі – вона встановлена ​​на 80% телефонів. Нинішній штраф став найбільшим фінансовим покаранням за картельну змову, який Єврокомісія коли-небудь висувала окремій компанії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас