Мінрегіон зняв обмеження на проектування в житлових будинках ліфтів до підземного паркінгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон зняв обмеження на проектування в житлових будинках ліфтів до підземного паркінгу

Нерухомість
341
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України затвердило правками в державні будівельні норми (ДБН) можливість будівництва ліфтів між житловою частиною будинку та підземними паркінгами, тоді як до сьогодні для цього забудовнику необхідно було проходити процедуру відхилення від ДБН.
“Ті, хто хотів так проектувати, повинні були вирішувати це питання через процедуру відхилення від ДБН, що досить ускладнювало процес. Або гірше – могли вирішувати це через корупційні зв’язки, взагалі не погоджуючи”, – цитує заступника голови Мінрегіону Льва Парцхаладзе його прес-служба.
Згідно з релізом відомства, відповідна норма міститься у змінах до ДБН В.2.3-15:2007 “Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів” і набула чинності з жовтня.
Згідно з ними, ліфти в паркінг дозволяється розміщувати за умови влаштування протипожежних тамбур-шлюзів I типу (з підпором повітря при пожежі не менше ніж 20 Па).
У підземних гаражах протипожежні тамбур-шлюзи потрібно розміщувати перед шахтами ліфтів, а в наземних-перед виходами в приміщення житлового будинку. При цьому на першому поверсі будинку не потрібно передбачати вихід з ліфтів паркінгу до загального ліфтового холу пожежного ліфта.
Житлові поверхи будинку і підземний паркінг, що має не більше, ніж два підземні поверхи, допускається з’єднувати пожежними ліфтами (або відповідними вимогами до них) з можливістю влаштування зупинок на житлових поверхах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас