Нацбанк Польщі купив 9 тонн золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Польщі купив 9 тонн золота

Світ
1207
Влітку 2018 року Національний банк Польщі закупив 9 тонн золота. Про це свідчать дані Міжнародного валютного фонду, передає Financial Times з посиланням на польський Нацбанк.
Повідомляється, що золото було закуплено двома траншами: дві тонни в липні і сім тонн в серпні. За даними видання, це перша закупівля золота державою-членом ЄС, починаючи з 1998 року. Крім цього в МВФ зазначили, що цього року центральні банки закупили 264 тонни золота.
Цього року під тиском сильного долара і через зростання прибутковості за облігаціями США ціна на золото впала на 10%. Автори доповіді консалтингового агентства Macquarie Group Ltd. звертають увагу на те, що інвестори поступово втрачають інтерес до вкладення ресурсів у золото та інші дорогоцінні метали, однак, для центральних банків золото стає все більш привабливим альтернативним валюті депозитом.
До слова, Польща зберігає свої золоті запаси в Лондоні в підземеллях Банку Англії. В даний час в розпорядженні Національного банку Польщі 112,3 тонни золота.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас