Fox продасть Comcast свою 39%-ву частку в Sky за $15 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fox продасть Comcast свою 39%-ву частку в Sky за $15 млрд

Фондовий ринок
111
Компанія медіа-магната Руперта Мердока 21st Century Fox Inc. погодилася продати американській Comcast Corp. свою 39%-ву частку в британському телевізійному операторі Sky Plc.
Таким чином, Comcast, яка виграла в минулі вихідні аукціон на право купівлі контрольного пакету акцій Sky, близька до отримання повного контролю над цією компанією.
Як повідомлялося, Comcast вийшла переможцем на суботньому аукціоні, оцінивши Sky в 30 млрд фунтів стерлінгів (майже $39 млрд), або 17,28 фунта за акцію. Ця ціна більш ніж на 40% вища від початкової заявки, поданої Comcast в лютому, в якій Sky оцінювалася в 12,5 фунта за акцію.
Перша пропозиція самої Fox оцінювала Sky в 10,75 фунта за акцію, а в ході нещодавнього аукціону компанія зупинилася на ціні в 15,67 фунта за акцію.
У середу Fox повідомила, що вирішила прийняти пропозицію Comcast про продаж належних їй акцій Sky. Вартість її пакета з розрахунку ціни за підсумками аукціону в 17,28 фунта за акцію становить понад $15 млрд.
“З урахуванням премії, яку Comcast погодилася заплатити за Sky, ми і Walt Disney Co. вирішили продати їй нашу 39%-ву частку в компанії”, – йдеться в повідомленні Fox.
Для того, щоб Fox могла продати частку Sky, їй була потрібна згода Disney, оскільки 39%-вий пакет акцій британського оператора є частиною угоди між двома компаніями. У липні цього року акціонери Disney схвалили придбання розважальних активів Fox, включаючи її частку в Sky, за $71 млрд.
Наразі Comcast володіє близько 36,95% акцій Sky. Інші акціонери Sky мають можливість подати заявки на продаж паперів Comcast за ціною аукціону до 11 жовтня поточного року.
Sky, заснована Р. Мердоком в 1989 році, є провідним оператором платного телебачення в Австрії, Великобританії, Німеччини, Ірландії та Італії з приблизно 23 млн абонентами.
Comcast, найбільший кабельний оператор США і власник студій Universal Pictures і NBC Universal, вважає купівлю європейської телевізійної мережі хорошою можливістю зміцнити позиції в боротьбі з новими конкурентами, такими як Netflix.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас