"Азовсталь" інвестує 0,5 млрд грн в четверту домну на екологічну модернізацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Азовсталь" інвестує 0,5 млрд грн в четверту домну на екологічну модернізацію

Фондовий ринок
192
Металургійний комбінат “Азовсталь” (Маріуполь Донецької обл.), що входить до групи “Метінвест”, інвестує майже 0,5 млрд грн в екологічну модернізацію доменної печі (ДП) №4.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, інвестиції будуть спрямовані в модернізацію систем екологічного захисту і охолодження доменної печі №4.
При цьому наголошується, що підприємство поетапно переходить на замкнутий цикл водопостачання доменного виробництва.
Крім того, нагадується, що в 2014-2016 роках ДП-4 пройшла реконструкцію вартістю близько 2 млрд грн. Були побудовані дворівневі криті ливарні двори із сучасною системою відведення та утилізації димових газів. В даний час “Азовсталь” продовжує модернізацію печі для підвищення її екологічності та енергоефективності.
В ході капремонту буде замінено футеровку (термостійку оболонку) печі, побудовано нову систему охолодження і комплекс хімічної очистки води. Заміна чавунних елементів термозахисту (холодильних плит) на мідні і нова випарна система охолодження дозволить перейти на оборотне водопостачання. Таким чином, підприємство повністю відмовиться від використання морської води для охолодження печі.
Ремонт дозволить зробити піч ще безпечнішою для екології. Для поліпшення герметичності і запобігання неорганізованим викидам пилу замінять газоущільнювальний клапан завантажувального пристрою. Буде виконано ревізію системи аспірації підбункерного приміщення, очищення газоходів і встановлення нових циклонів.
Зупинка ДП-4 почалася з 23 вересня. Після випуску чавуну і шлаку в агрегат подадуть воду для охолодження. Всі системи аспірації та газоочищення продовжать працювати, максимально зменшивши можливе димлення.
Як пояснив генеральний директор “Азовсталі” Енвер Цкітішвілі, в зв’язку з сезонним погіршенням умов для розсіювання викидів, комбінат скорегував графік ремонтів на осінь.
За його словами, вже наступного тижня в роботі залишаться тільки три з п’яти доменних печей і один з двох конвертерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас