Омелян пояснив, чому зростає товарообіг України - США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян пояснив, чому зростає товарообіг України - США

Казна та Політика
879
Зростання обсягів імпорту зі США до України зумовлене відновленням економіки нашої держави.
Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян сказав на двосторонній зустрічі з в. о. Спеціального представника Державного департаменту США з комерційних та ділових питань Скоттом Тікнором, що відбулася рамках робочого візиту українського урядовця до Сполучених Штатів Америки.
«У 2018 році зберігається тенденція минулого року щодо збільшення двостороннього українсько-американського товарообігу та українського експорту до США. За І півріччя 2018 року загальний товарообіг між Україною та США зріс у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року на 14%. Зростання обсягів американського імпорту до України зумовлено відновленням економіки нашої держави”, – сказав міністр.
За його словами, щоб забезпечити сталий розвиток транспортного сектору, залучити іноземні інвестиції до України та забезпечити виконання найкращих європейських та міжнародних стандартів, Міністерство інфраструктури за підтримки ЄС розробило Національну транспортну стратегію України до 2030 року – Drive Ukraine 2030.
“Цей план передбачає здійснення великих інфраструктурних проектів. Ми хочемо дати нашим партнерам впевненість, що в Україну безпечно інвестувати, і нещодавній контракт Укрзалізниці із таким світовим гігантом, як General Electric, – тому показник», – переконаний Омелян.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас