Проект бюджету на 2019 рік: Южаніна розповіла, за рахунок чого буде збільшено дохідну частину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект бюджету на 2019 рік: Южаніна розповіла, за рахунок чого буде збільшено дохідну частину

Казна та Політика
898
Україна продовжує ознайомлюватись із проектом бюджету 2019 року. Документ передбачає зростання ВВП на 3%, інфляцію на рівні 7,5%, дефіцит бюджету на понад 6%, при цьому збільшення доходів на 10%.
Також проект бюджету передбачає збільшення видаткової частини на окремі галузі, відповідно буде збільшена і дохідна частина. За рахунок чого, розповіла в ефірі передачі “Фінансовий тиждень” голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.
“Резерви для збільшення дохідної частини в нашій країні є, але залежить від того, чи є інструменти, які б забезпечили надходження в бюджет більше, ніж цього року. В країні повинні створюватися ті органи, які б забезпечили надходження в бюджет. Додаткові надходження може забезпечити митниця. Багато чого зараз залежить від того, наскільки зможе швидко сконцентруватися і переоснаститися Державна фіскальна служба”, – коментує Ніна Южаніна.
На питання, чи очікується введення нових податків, вона відповіла, що нових податків вводитись не буде.
“Ми останні 4 роки доводимо Міністерству фінансів, що не варто збільшувати ставки, виключно виконуючи норму закону, не прораховуючи наслідки такої індексації. Не варто такі кроки робити, якщо при такому підвищенні галузі значно зменшують сплату податків у бюджет”, – додала експерт.
Вона також зазначила, що можуть бути введені нові зміни, наприклад, введення податку на виведений капітал, замість податку на прибуток. За її словами, цей податок є більш справедливим стосовно податкового навантаження кожного платника податку.
Крім того, Южаніна на питання, за яких умов можливе збалансування дефіцитного бюджету, щоб дефіцит не перевищував 2,5% від ВВП, відповіла: “Ми маємо аналізувати попередній період і розуміти, що ріст економіки України не відбувається тільки тому, що ми не спромоглися застосувати в країні систему технічних можливостей, які б давали і платнику, і державі всі процеси, переміщення активів кожного суб’єкта господарювання. Така система потрібна тому, що інакше ми не зможемо рухатись в бік виведення економіки з тіні. Саме системою контролю ми зможемо забезпечити конкурентні умови для всіх гравців на тому чи іншому ринку, адже не можна конкурувати з тими, хто нічого не платить цій країні”.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас