Мальта вперше вийшла в світові лідери за темпами зростання цін на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мальта вперше вийшла в світові лідери за темпами зростання цін на нерухомість

Нерухомість
396
Мальта вперше обігнала Гонконг за темпами зростання цін на житло через збільшення попиту на тлі буму в мальтійському технологічному секторі і загального економічного підйому. В цілому зростання цін на житло в світі сповільнилося до 4,7% в II кварталі – мінімуму з липня-вересня 2016 року.
Житло на Мальті подорожчало на 16,9%. Мальта залучила значну кількість забезпечених людей, які користувалися програмою отримання громадянства в обмін на інвестиції в Мальтійську економіку.
Тим часом у Гонконзі, який очолював щоквартальний ренкінг 10 разів з 2009 року, приріст склав 15,9%.
На третьому місці в списку – Латвія, де ціни піднялися на 13,7%. У топ-5 також входять Словенія та Угорщина.
США займають у рейтингу 21-е місце, материковий Китай – 23-е, Франція – 35-е. Великобританія, де спостерігається істотне ослаблення попиту на житло на тлі виходу з Євросоюзу (Brexit), розташувалася на 36-й сходинці.
Замикають список Перу (56-е місце), де ціни знизилися на 1,6% в річному вираженні, і Україна (57-е) – падіння на 4,5%.
В число міст з найбільшим річним приростом вартості елітного житла в розрахунку на квадратний метр увійшли Сінгапур (+11,5%), Мадрид (+10,3%) і Токіо (9,4%). Найбільше падіння цін зафіксовано в канадському Ванкувері (-6,2% за рік).
Якщо ви збираєте на власну квартиру, відвідайте спеціальні сторінки Finance.ua. У нас можна підібрати оптимальний для себе кредит або покласти гроші на депозит з підвищеною відсотковою ставкою – Бонус від Finance.ua.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас