У Мінрегіоні пояснили, як використовувати нові будівельні норми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінрегіоні пояснили, як використовувати нові будівельні норми

Нерухомість
933
Мінрегіонбуд прописав випадки, за яких проектувальники або архітектори мають оновити документацію відповідно до нових будівельних норм або можуть її використовувати в існуючому вигляді.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.
“Розроблені і затверджені до 1 вересня 2018 року проекти будівництва коригуванню у зв’язку з прийняттям нових ДБН не підлягають”, – заявили у міністерстві.
“Винятком є лише випадки, коли іншими новими ДБН передбачається підвищення вимог безпеки, надійності, електро-, вибухо- та пожежобезпечності, енергоефективності або доступності для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Однак цей випадок не стосується об’єктів, будівництво яких здійснюється у строки, визначені проектною документацією”, – повідомили в Мінрегіоні з посиланням на Парцхаладзе.
У міністерстві пояснили, що після вступу в дію нових ДБН щодо містобудування з 1 вересня у багатьох виникли питання щодо необхідності коригування вже існуючої містобудівної і проектної документації.
“Тому ми надали офіційне роз’яснення, в якому чітко прописали випадки, за яких проектувальники або архітектори мають оновити документацію відповідно до нових норм або можуть її використовувати в існуючому вигляді. Нагадаю, що нові норми є обов’язковими до виконання, і будь-які їх порушення є неприпустимими”, – сказав Парцхаладзе.
Згідно з роз’ясненнями Мінрегіону, використання містобудівної документації, затвердженої до 1 вересня 2018 року, допускається у частині, що не суперечить нормам нових ДБН “Планування і забудова територій”.
При цьому надання містобудівних умов і обмежень та внесення змін до них має здійснюватися з урахуванням уже нових ДБН.
За матеріалами:
Урядовий кур’єр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас