У США закрили фінансову піраміду на $345 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США закрили фінансову піраміду на $345 млн

Кримінал
872
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США отримала судовий наказ для закриття фінансової піраміди, творці якої залучили понад $345 млн у 230 інвесторів.
Згідно з повідомленням SEC, комісія домоглася рішення суду про екстрене замороження активів і призначення розпорядника майна. Водночас прокуратура Меріленда пред’явила кримінальні звинувачення творцям фінансової піраміди – Кевіну Мерріллу, Джею Ледфорду і Камерону Джезірскі.
За даними SEC, відповідачі обіцяли інвесторам значний прибуток від вкладень в купівлю і перепродаж пулів споживчих кредитів. Однак насправді вони використовували засоби нових інвесторів, щоб вести розкішний в їхньому уявленні спосіб життя і виплачувати дивіденди найпершим вкладникам. Обманюючи клієнтів, вони не нехтували ні хибними заявами, ні підробкою підписів і документів.
К.Меррілл і Дж.Ледфорд вкрали не менше $85 млн інвесторських коштів і розтратили їх. У тому числі були придбані не менше 25 дорогих автомобілів – в цілому на $10,2 млн, елітна житлова нерухомість на мільйони доларів, перстень з діамантом на 7 каратів – $330 тис., браслет з діамантами на 23 карати – $168 тис. Крім того, співучасники витратили $100 тис. на приватний фітнес-клуб.
“Інвесторам варто пам’ятати, що реклама безпрограшних інвестицій з низьким ризиком і високим доходом повинна автоматично викликати у них тривогу”, – заявила помічник директора регіонального офісу SEC в Філадельфії Келлі Гібсон.
Найбільшою в історії США вважається фінансова піраміда, створена Бернардом Мейдоффом. Інвестори вклали в неї $18 млрд. У 2009 році 71-річний шахрай визнав провину і був засуджений до 150 років в’язниці.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас