Криворізький завод інвестував 134 млн грн в будівництво газопроводу доменного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криворізький завод інвестував 134 млн грн в будівництво газопроводу доменного газу

Фондовий ринок
339
Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (Дніпропетровська обл.) інвестував понад 134 млн грн в будівництво нового газопроводу доменного газу протяжністю понад 1 км.
Згідно з прес-релізом “ArcelorMittal Кривий Ріг” у четвер, в даний час завершуються пусконалагоджувальні роботи і передача на баланс, після чого газопровід буде введений в експлуатацію.
При цьому уточнюється, що новий газопровід прокладено від найбільшої на підприємстві доменної печі №9 до мережі газопостачання, через яку доменний газ отримують цехи підприємства. Газопровід змонтований на новій одноярусній естакаді, яка зведена на високих опорах, з можливістю проїзду автотранспорту при переході через внутрішньомайданчикові автомобільні і залізні дороги.
Новий газопровід дозволить звести до мінімуму ризики виникнення аварійних ситуацій при його експлуатації і забезпечити безпечне та безперебійне газопостачання виробничих агрегатів.
У цьому році також оновлено трубопровід стисненого повітря в кисневому виробництві АМКР. В результаті цього проекту середньомісячні виробничі втрати стисненого повітря при його транспортуванні в доменний цех №2 скоротилися наполовину. Значно скоротилося і споживання електроенергії при виробленні стисненого повітря на повітророздільних установках, що в свою чергу веде до зниження собівартості продукції підприємства.
Крім того, в даний час ПАТ завершує будівництво двуярусного колектора доменного газу доменних печей №№7,8 вартістю понад 62 млн грн.
В наступному році від цього колектора до ТЕЦ-2 заплановано прокласти сучасні газопроводи доменного і коксового газів. Завдяки новим об’єктам підприємство зможе вивести з експлуатації застарілі гілки газопроводів загальною протяжністю понад 1,6 км, що дозволить підвищити енергоефективність і екологічну безпеку виробничого процесу.
У 2019 році метпідприємство продовжить оновлювати стратегічну енергоінфраструктуру підприємства, резюмується в прес-релізі.

Довідка Finance.ua:

  • “ArcelorMittal Кривий Ріг” – виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.
  • ArcelorMittal володіє в Україні гірничо-металургійним комбінатом “ArcelorMittal Кривий Ріг” і низкою малих компаній, зокрема ПАТ “Арселорміттал Берислав”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас