Нацкомісія пропонує ввести двоставковий тариф на теплопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомісія пропонує ввести двоставковий тариф на теплопостачання

Казна та Політика
3205
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пропонує запровадити двоставковий тариф на теплову енергію.
Про це на прес-конференції сказав член НКРЕКП Євген Магльованний.
“Двоставковий тариф – це коли частина енергетичних витрат виражається в умовно змінній частині, залежно від того, скільки (теплової енергії – ред.) споживає споживач. Умовно постійні витрати, які не залежать від споживання, – заробітна плата, ремонти, обслуговування – розподіляються рівними частинами протягом усього року”, – зазначив Магльованний.
Він висловив думку про те, що запровадження двоставкового тарифу може вирішити проблеми підприємств теплопостачання.
“У теплопостачанні витрати на паливо та газ сягають 85% у структурі тарифу. Проблемою для підприємств стає постійне скорочення обсягів споживання, адже споживачі утеплюються і всіляко намагаються скоротити вартість теплопостачання. За рахунок цього процесу умовно постійні витрати підприємств зростають. Важливо їх збалансувати і не призвести до значного підвищення тарифів”, – зазначив Магльованний.
На думку члена НКРЕКП, запровадження двоставкового тарифу дозволить зменшити фінансове навантаження на споживачів та зробити роботу підприємств більш прогнозованою.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас