Alibaba займеться випуском чіпів з ШІ і квантових процесорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba займеться випуском чіпів з ШІ і квантових процесорів

Фондовий ринок
231
Китайський гігант в сфері інтернет-комерції Alibaba повідомив про створення до наступного року дочірнього підприємства, що спеціалізується на розробці чіпів з елементами штучного інтелекту і квантових процесорів.
Про це йдеться в заяві компанії.
Відкриття «дочки» Alibaba націлене на розвиток таких напрямків бізнесу компанії, як хмарні технології та інтернет речей (Internet of things).
У повідомленні Alibaba відзначається, що нове дочірнє підприємство буде налічувати від 200 до 300 співробітників. У довгостроковій перспективі воно буде виділене в самостійну компанію. Сума початкових інвестицій на створення підприємства з боку Alibaba не уточнюється.
«Alibaba планує випустити свій перший чіп з вбудованими елементами штучного інтелекту під назвою AliNPU в другій половині 2019 року», – сказав технічний директор компанії Чжан Цзяньфен, слова якого наводить газета China Daily.
Він також зазначив, що «Alibaba приступила до розробки власних квантових процесорів і через два-три роки має намір випустити квантовий чіп».

Довідка Finance.ua:

  • Alibaba Group – найбільша інтернет-компанія Китаю, що працює в сфері електронної торгівлі.
  • У групи є власна електронна платіжна система Alipay, компанії належать кілька дочірніх інтернет-майданчиків: Alibaba, AliExpress, Tmall і Taobao, а також дочірні підприємства, що займаються розробками в сфері хмарних технологій Alibaba Cloud і штучного інтелекту – AI Labs.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас