Кожна друга транзакція у Європі здійснюється безконтактно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожна друга транзакція у Європі здійснюється безконтактно

Фінтех і Картки
191
Безконтактна технологія продовжує поширюватися як найпопулярніший спосіб безготівкових платежів в історії Європи — наразі майже кожна друга оплата карткою тут здійснюється безконтактно.
Про це свідчать данні дослідження Mastercard.
Нове дослідження Mastercard підтверджує беззаперечне збільшення частоти використання безконтакту в Європі — за рік кількість таких транзакцій зросла на 97%. У більш як 15 європейських країнах, серед яких Данія, Греція, Угорщина та Польща, частка contactless оплат у фізичних торгових точках перевищує 50%.
Одним із основних напрямів, що стимулює популяризацію безконтактної технології у всій Європі, є транспортні системи, адже саме тут є найбільша потреба в швидких та безпечних розрахунках. Кількість безконтактних оплат у громадському транспорті постійно зростає, а технологія відіграє все важливішу роль у повсякденному житті.
Зазначимо, що в цьому питанні Україна також не пасе задніх – лише у київському метро, де технологія була запроваджена у 2015, вже понад 35 млн поїздок оплачено безконтактними банківськими картками. Щодня таким способом у метро здійснюється понад 100 тисяч транзакцій.
Дані також демонструють той факт, що європейські країни суттєво змінюють платіжну поведінку споживачів, щоб збільшити використання безконтактної технології. Наприклад, у Польщі частка безконтактних транзакцій за рік склала понад 80%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас