Вартість перереєстрації авто за новими правилами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість перереєстрації авто за новими правилами

Особисті фінанси
87076
Наприкінці серпня Кабмін ухвалив постанову, яка спрощує реєстрацію транспортних засобів. Зміни торкнулися перереєстрації авто, зокрема, процедури зняття автомобілів з обліку при продажу.
Експерти Центру громадського моніторингу та контролю з’ясували, скільки грошей і часу тепер зможуть заощадити українські водії.
З 1 вересня цього року, продаючи авто, більше не потрібно проводити процедуру зняття його з обліку. Транспортний засіб відразу буде перереєструватися на нового власника. Це будуть робити при наявності документа, що підтверджує законність придбання (договір купівлі-продажу або рішення суду).
Знімати машини з обліку будуть тільки у випадках: вивезення транспортного засобу за кордон на постійне проживання, продажу нерезиденту, утилізації. Нововведення стосуються автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, мотоциклів, причепів, напівпричепів, мотоколясок і мопедів.
Водночас перереєструвати авто не зможуть громадяни, які мають заборгованість по аліментах більше, ніж за три місяці. Створено Єдиний реєстр боржників (erb.minjust.gov.ua), в якому співробітники сервісних центрів МВС перевірятимуть наявність боргів у продавців авто.
Вартість повторної реєстрації авто вітчизняного виробництва обійдеться в 525 гривень, іноземного – в 562 гривні. Раніше доводилося додатково сплачувати за зняття машини з обліку, яке коштувало в межах 450 грн. У МВС зазначають, що завдяки скасуванню цієї послуги автовласники можуть заощадити не тільки гроші, але і час.
«При знятті з обліку транспортний засіб додатково оглядали. За це оплачували послуги експерта-криміналіста, а також саму процедуру зняття з обліку. Загалом все це обходилося громадянам приблизно 450-470 гривень», – підкреслює провідний консультант сервісного центру МВС Вадим Мазурок.
Важливо пам’ятати, що при продажу транспортного засобу сплачується податок на прибуток за ставкою 5%, а також 1,5% військового збору. Переоформлення авто відбувається протягом одного робочого дня з моменту подачі заяви.
Ви власник новенького елітного авто. Або не молодого, але вірного «залізного коня». Так чи інакше, готові порадувати вас спеціальними картками для водіїв. Отримуйте додаткові знижки, кешбек і багато іншого.

Вибрати картку для водія можна тут 🚙

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас