Facebook почав перевіряти достовірність фото і відео — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook почав перевіряти достовірність фото і відео

Фондовий ринок
327
Американська Facebook Inc., якій належить найбільша у світі соціальна мережа, почала перевіряти фотографії та відео на достовірність, повідомила менеджер з продуктів Антонія Вудфорд в корпоративному блозі.
За її словами, раніше фактчекінг, який в основному виконувався людьми, діяв стосовно текстових повідомлень.
Компанія “активно працює над новими технологіями”, щоб “розібратися з іншими формами дезінформації”, підкреслила А.Вудфорд.
Для виявлення потенційно хибного контенту компанія розробила модель, що самонавчається. До числа використовуваних нею методів входить зворотний зв’язок з користувачами соцмережі. Потім відібрані фотографії та відео відправляють на фактчекінг незалежним партнерам Facebook, більшість з яких навчені технікам візуальної перевірки подібних матеріалів, повідомляє Deutsche Welle.
Для вилучення тексту з фотографій перевіряючі використовують метод оптичного розпізнавання символів, зазначила представник компанії.
У серпні з Facebook і сервісу для обміну фотографіями Instagram через “скоординовану неаутентичну поведінку” були видалені понад 650 сторінок, груп і облікових записів. Опубліковані на цих сторінках матеріали були націлені на дезінформацію користувачів, повідомило керівництво соцмережі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас