Ірландці домоглися, щоб українську компанію оштрафували на мільйон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландці домоглися, щоб українську компанію оштрафували на мільйон

Фондовий ринок
1502
Ірландська компанія-виробник лікерів R & A BAILEY & CO звернулася із заявою в АМКУ, в якій поскаржилася на прояви недобросовісної конкуренції з боку ТОВ «Котнар-М» (с. Мужієво, Закарпатська області).
Ірландці стверджують, що закарпатські виробники при виробництві і реалізації кремових лікерів O’Dailys використовували без їхнього дозволу назви та етикетки, які схожі на назву й оформлення етикеток лікерів під брендом «BAILEYS». Про це повідомляє прес-служба відомства.
З метою встановлення всіх фактичних обставин АМКУ направив в ТОВ «Котнар-М» три вимоги про надання інформації. Компанія не надала інформацію у встановлені Комітетом строки. У зв’язку з цим АМКУ наклав штраф на компанію «Котнар-М» в розмірі 298,4 тис. грн.
Крім того, ТОВ «Котнар-М» вдалося до маніпулятивних і протизаконних дій, надавши в Комітет недостовірну інформацію, а саме не існуючу копію заочного рішення Берегівського районного суду Закарпатської області. Це рішення ніби свідчило, що ірландська компанія R & A BAILEY & CO також порушила авторські права при використанні етикетки лікеру під брендом «BAILEYS».
Таке «рішення» відсутнє в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Ці факти згодом підтвердив і сам Берегівський районний суд Закарпатської області. За це порушення АМКУ наклав на ТОВ «Котнар-М» штраф у розмірі 680 тис. грн.
Крім того, у зв’язку з наявністю ознак кримінального порушення законодавства, пов’язаного з підробленням судового рішення, Комітетом подано заяву в правоохоронні органи на компанію «Котнар-М».
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас