Toshiba може відновити виплату дивідендів вперше за 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba може відновити виплату дивідендів вперше за 4 роки

Фондовий ринок
143
На тлі поліпшення фінансових показників Toshiba керівництво компанії задумалося про відновлення виплати дивідендів вперше за останні чотири роки.
Про це в інтерв’ю Nikkei повідомив фінансовий директор Toshiba Масайоші Хірата (Masayoshi Hirata).
За підсумками поточного фінроку, який завершиться в березні 2019-го, Toshiba прогнозує операційний прибуток у розмірі 70 млрд єн (627 млн ​​доларів). Однак якщо курс єни до долара США залишиться на нинішньому рівні, компанія може отримати додаткові 20 млрд єн прибутку. В даний час за американську валюту дають близько 110 єн, тоді як в прогнозі Toshiba закладений курс в 100 єн за долар.
Враховуючи ситуацію, в компанії розглядають можливість виплат акціонерам. У разі прийняття такого рішення розмір дивідендів буде визначений виходячи з показників прибутку, виключаючи разові надходження, такі як дохід від продажу Toshiba Memory, заявив фінансовий глава компанії.
За даними видання, в останній раз Toshiba виплатила дивіденди за підсумками 2014 фінансового року. Сума тоді склала 4 єни на акцію.
Компанія поступово відновлюється від наслідків фінансового скандалу 2015 року та масштабних збитків бізнесу в сфері ядерної енергетики в 2017 році.
Масайоші Хірата зазначив, що для значного зростання продажів зараз непідходящий час. Компанія зосередилася на підвищенні операційної рентабельності до 5-10% в середньо- і довгостроковій перспективі. У поточному фінроці рентабельність очікується в межах 1,9%.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас